fredag 24. september 2010

Så sier Nøtteliten: Her er jeg!


"Little Nutty" sketch and clean-up by Hans Jørgne Sandnes, painted by Ingebjørg Faugstad Mæland.

fredag 17. september 2010

Crenate tegneserie


Da ØstlandsPosten hadde sitt magasin BØK, laget vi i Sandnes Media tegneseriene til bladet. Teksten ble skrevet av Marianne Sørensen ved Larvik Museum.

Comics for the newspaper ØstlandsPosten. Illustrated by Ingebjørg Faugstad Mæland and Hans Jørgen Sandnes, logo designed by Lars Thorsen. Text by Larvik Museum, Marianne Sørensen.

fredag 10. september 2010

Dybdevirkning i tegnefilm




Allerede på 30-tallet eksperimenterte bl.a.
Walt Disney med dybdevirkning i
tegnefilmer. Ved å male forskjellige deler av tegnefilmen på hver sin glassplate, og sette disse i litt avstand fra hverandre, klarte de å gi en følelse av dybde. Dette ble kalt Multiplane camera.

Idag bruker vi samme prinsippet når vi arbeider digitalt. På den måten kan vi arbeide med det klassiske håndverket fra 30-tallet, og eksperimentere oss frem til fine effekter. Her ser dere en scene fra Helene Harefrøken.

Digital multiplane camera for the animated short "Helene Harefrøken". Composite: Lars Thorsen, background: Ingebjørg Faugstad Mæland. animation: Hans Jørgen Sandnes.
© Sandnes Media as


fredag 3. september 2010

Animasjonskurs


Animation Workshops: Ingebjørg Faugstad Mæland and Hans Jørgen Sandnes from Sandnes Media are teachers at our Animation Workshops, together with director Trond Jacobsen. Photo: Harald D. Nordlie

Hvert år har vi animasjonskurs for tusenvis av barn og unge. Vi har ukentlige kurs på Larvik Kulturskole og besøker alle Vestfolds 10. klasser hvert år (i Den Kulturelle Skolesekken). I tillegg besøker vi skoler, barnehager og firmaer og holder foredrag for store og små forsamlinger.

På kursene viser vi hvordan vi arbeider med animasjonsfilm, og elevene får prøve seg som filmskapere. Om noen er interessert i å vite mer, eller ønsker et tilbud på kurs, ta kontakt med oss! E-posten er post@sandnes-media.no

Animasjonskurs for Dysmeliforbundet



I sommer bidro vi med animasjonskurs på dysmeliforbundets sommerseminar. Det var et dagsopplegg der ungdommene fikk lage små filmer med temaet "dysmeli". Dysmeli er betegnelsen på medfødt mangel eller misdannelse på armer eller ben.

I forkant av kurset hadde regissør Ilze Burkovska Jacobsen fortalt om historiefortelling på film. Kurset ble holdt på Vettre hotell i Asker, av Hans Jørgen Sandnes. Vil du vite mer, ta en titt på dysmeli.no

Det var hyggelig å være på besøk! Håper vi får muligheten til å holde kurs for dere senere også!

Pictures from our animation workshop at the dysmelia Summer seminar.