tirsdag 4. mai 2010

NøttelitenTegnefilmen om Nøtteliten ble laget i 2007 og er basert på Alf Prøysens barnevise. Nøtteliten vises stadig på NRK Super.


Nøtteliten handler om den lille ekorngutten som stadig kommer for sent på skolen. Se alle blogpostene om Nøtteliten her!

Tegnefilmen
Tegnefilmen ble laget i 2007 av Sandnes Media i co-produksjon med NRK. Filmen er, i likhet med de andre Prøysen-tegnefilmene, tegnet for hånd. Nøtteliten er i filmen et fotballspillende ekorn som dribler med nøtter.

Alf Prøysen og Nøtteliten
Alf Prøysen (1914 - 1970) skrev og sang om Nøtteliten i NRKs "Barnetimen for de minste". Prøysen skrev også om Nøtteliten i barneboka "Sirkus Mikkelikski"fra 1963. Nøtteliten er en av Prøysens aller mest kjente barneviser, og selv om den kjente "Nøtteliten"- lyden (knekk knekk) ikke er med på originalinnspillingen, er dette noe alle barnehagebarn kjenner til selv etter 50 år. Mer om Prøysen finner du på proysen.no

Nøtteliten i barnehager og forestillinger
Vi i Sandnes Media laget også en barnehagepakke basert på Nøtteliten. Denne kom i 2010. Nøtteliten var også med "live" i teaterforestillingen "Jul i Prøysenland" sammen med Nissa Nyberget, Elisabeth Lindland og Kari Svendsen. Nøtteliten avbrøt forestillingen med en direktesending fra Eventyrskogen, animert for anledningen. Nøttelitens stemme var da av barneskuespilleren Benjamin Klavenes.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar