mandag 3. mai 2010

Musevisa"Musevisa" er en av norges mest kjente julesanger, og ble til tegnefilm i 2005. I "Musevisa" skal musene gjøre i stand til jul på sin egen måte. Selv om de har en fleskebit som julemat og potet som gyngestol, er musenes tradisjoner ganske like de norske juletradisjonene.


Tegnefilmen "Musevisa"
Tegnefilmen ble laget i 2005 og følger Alf Prøysens vise. Filmen er, i likhet med de andre Prøysen-filmene, håndtegnet og består av tusenvis av tegninger. Vi har alltid drømt om å ha en tegnefilm på Barne-TV selveste julaften, og "Musevisa" oppfylte denne drømmen. Filmen vises hver julaften på NRK. NRK var også co-produsent på filmen.


Alf Prøysen og "Musevisa"
I likhet med mange andre forfattere skrev Alf Prøysen (1914 - 1970) en god del fortellinger og viser om mus. "Musevisa" ble spillt inn på plate i 1949. Det sies at Prøysen var usikker på hvordan NRK ville motta sangen, siden mus er skadedyr og ikke særlig populære i virkeligheten. Visa ble derimot en stor slager, og Prøysen sang den senere inn på svensk.
I Sverige er visa også en nasjonalskatt, og i filmen om Pippi Langstrømpe feirer Pippi jul med å synge "Musevisa". Mer om Alf Prøysen finner du på proysen.no

Musehullet og andre tilleggsprodukter
I 2005 åpnet Prøysenhuset et 300m2 stort musehull, basert på tegnefilmen. Musehullet er et opplevelses-rom for barn i Prøysenhusets kjeller. Dette ble raskt en publikumsskusess, og gjør at nye generasjoner kan oppleve Prøysens diktning på Prøysenhuset. Mer om Musehullet finner du her.

Som en del av barnehagekonseptet "Eventyrskogen" laget vi i 2008 bøker, puslespill, magnet-tavle og annet materiell. Dette kan kjøpes i butikken til Barnas Ark.

Internasjonal tittel:Alf Prøysens Musevisa
Produksjonsår:2005
Kategori:Kortfilm
Land:Norge
Teknikk:Tegnefilm
Visningsformat:Beta SP
Digibeta
Varighet:3:13
Regissør:Hans Jørgen Sandnes
Produsent:Sven Erik Sandnes
Co-produsent:NRK
Produksjonsselskap:Sandnes Mediaproduksjoner AS
Finansiering:Fond for lyd og bilde
Animasjon:Hans Jørgen Sandnes
Teknikk:Lars Thorsen
Konsulent:Elin Prøysen
Scenografi:Ann-Kristin Lie
Lyd:Sverre Dæhli
Musikk:Alf Prøysen